Thursday, July 16, 2009

Incentives Mask Europe's Car Glut

Auto Makers Put Off Reducing Capacity as Temporary Trade-In Deals Boost Sales. Read the complete article here.

Economy in China Regains Robust Pace of Growth

Read the complete article here.

Wanbetalingen gezinnen stijgen tot recordhoogte

De betalingsachterstallen van de Belgische gezinnen zijn in de eerste helft van het jaar gestegen tot meer dan 2 miljard euro. Dat is een record, zo schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Nationale Bank.

Door de recessie hebben gezinnen steeds meer moeite om hun schulden terug te betalen, zo blijkt. De achterstallen groeiden in de eerste zes maanden met 9,2 procent tot 2,03 miljard euro. Daarmee werd het vijf jaar oude record van 2,01 miljard gebroken.De kwaliteit van de woonkredieten gaat opvallend sneller achteruit dan die van de consumptiekredieten. De achterstallen op hypothecaire kredieten groeiden met 17,7 procent tot 650 miljoen euro, die op consumptiekredieten met 5,7 procent tot 1,38 miljard. Hoewel onze hypotheekmarkt gezonder blijft dan de Amerikaanse, moeten ook de Belgische banken hogere voorzieningen aanleggen.
(De Standaard, 16/07/2009)

L'Etat volé chaque jour: la note se monte à 30 millions €

Depuis la mise au jour du système, plus de 6.000 sociétés ont ainsi été créées et cette pratique a permis à au moins 5.000 familles étrangères de voir leur situation "régularisée", indique Sud Presse. Depuis 2004, l'Etat a ainsi été "grugé" d'une trentaine de millions d'euros.
Lisez l'article complet ici.