Thursday, July 23, 2009

Obama Backs Health Surtax

Proposal Targets Millionaire Families to Help Fund Overhaul of Medical Care.

President Barack Obama, looking to pay for his ambitious health-care plan and shore up public support, endorsed a surtax on families earning $1 million a year for the first time Wednesday....
Read the complete article here.

Vlaming verdeeld over vreemdelingen

De houding van de Vlaming tegenover migranten is de voorbije jaren nauwelijks gewijzigd, maar de onderlinge verschillen blijven groot. Dat blijkt uit de Vlaamse Regionale Indicatoren, waarvan editie 2009 woensdag werd voorgesteld.
Lees het volledige artikel hier.

Onverwachte daling industriële orders

Het volume van de industriële orders in de eurozone is in mei onverwacht gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.
Ten opzichte van april daalde de index voor industriele orders in mei met 0,2 procent. In vergelijking met vorig jaar was de afname 30,1 procent.
Door Dow Jones geraadpleegde economen voorspelden vooraf een stijging van 2,0 procent op maandbasis en een afname van 27,8 procent op jaarbasis.
Eurostat stelde verder de cijfers over april bij. In vergelijking met maart daalden de industriele orders in april met 0,7 procent tegen het eerder gemelde daling van 1,0 procent.
Ten opzichte van april een jaar eerder daalde het aantal orders met 35,3 procent, terwijl eerder werd uitgegaan van een daling van 35,5 procent.

Fiscus wrijft spons over schuld van 2.000 belastingplichtigen

In drie jaar tijd, van 2006 tot 2009, heeft de fiscus de schuld van 1.994 belastingplichtigen kwijtgescholden. Daarmee werd gevolg gegeven aan één op de drie aanvragen om van die 'buitengewone gunstmaatregel' te kunnen genieten. Dat antwoordde minister van Financiën Didier Reynders (MR) volgens De Tijd en L'Echo op een vraag van senator Paul Wille (Open Vld).
Lees het volledige artikel hier.

Belgische export klimt naar nr. 8 in de wereld

België was vorig jaar goed voor 3procent van de totale wereldhandel. Met dank aan de doorvoer van ruwe diamant via Antwerpen.
Lees het volledige artikel hier.

Lent déclic pour l’auto électrique

Les annonces se multiplient autour des véhicules électriques. Mais la transition demandera encore de nombreuses années.
Lisez l'article complet ici.