Friday, August 28, 2009

Hausse de certaines allocations et pensions

En ce qui concerne les allocations pour maladies professionnelles, les minima et forfaits augmenteront de 2 pc au 1er septembre 2009 pour toutes les allocations qui ont pris cours à partir de 1994 et jusqu'en 2002.
Lisez l'article complet ici.

Sarkozy veut limiter les bonus: qu'en pensent les Anglo-saxons ?

Le Président français Nicolas Sarkozy veut "montrer le chemin" aux autres pays dans son combat pour encadrer les rémunérations du secteur financier. A-t-il vraiment des chances d'être suivi ? Tour d'horizon dans la blogosphère américaine et britannique.
Lisez l'article complet ici.

Kredietverlening groeit nog nauwelijks

De groei van de kredietverlening in de eurozone is in juli verder vertraagd. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB). Gezinnen kregen in juni nog 0,2 procent meer krediet dan het jaar voordien, maar in juli viel de groei helemaal stil. De hypothecaire kredietverlening verminderde met 0,2 procent en er werden 1,1 procent minder consumptiekredieten verstrekt dan in juli 2008. De kredietverlening aan bedrijven nam nog toe met 1,6 procent, maar ook dat is aanzienlijk minder dan de 2,9 procent die in juni nog werd opgetekend. De groei komt volledig op rekening van de kredieten met een looptijd van meer dan één jaar, want de kredietverlening voor kortere looptijden verminderde met 8,4 procent. Door de crisis vragen gezinnen en bedrijven minder krediet. Bovendien zijn de banken minder gul dan voorheen. Enkel de overheid heeft nu veel geld nodig, en dat krijgt ze ook. De kredietverlening aan de staat groeide met 10,9 procent, tegen 10,7 procent in juni.
De Standaard, 28 augustus 2009

'Dure groene energie strop voor bedrijfsleven'

Heel wat energie-intensieve bedrijven dreigen dicht te gaan als de kosten voor hernieuwbare energie blijven stijgen. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen in de kranten van De Persgroep.
Lees het volledige artikel hier.

Tevreden over job, minder over loon

Belgische werknemers houden van hun baan. Maar hun tevredenheid over het loon en over hun kansen op salarisverhoging is heel wat minder.
Lees het volledige artikel hier.

La baisse du PIB a fortement ralenti aux Etats-Unis

Le produit intérieur brut aux Etats-Unis s'est contracté de 1% au deuxième trimestre en rythme annuel. Une baisse qui constitue un véritable ralentissement car le PIB américain avait chuté successivement de 2,7%, 5,4% et 6,4% aux trois trimestres précédents.
Lisez l'article ici.