Tuesday, August 18, 2009

Le chômage des jeunes fait craindre une "génération perdue" au Royaume-Uni

Lisez cet article dans Le Monde ici.

'Dit gaat om het leven van mensen'

WAAROM EEN HERVORMING VAN DE GEZONDHEIDSZORG NODIG IS — In de Verenigde Staten groeit het verzet tegen de hervorming van de gezondheidszorg die president BARACK OBAMA wil doorvoeren. De president legt uit waarom die hervorming absoluut nodig is. 'Uiteindelijk draait dit niet rond politiek. Dit gaat om het leven en het levensonderhoud van mensen.'
Lees het volledige artikel hier.

Studenten klagen over zwarte jobs

Jobstudenten aan de Kust moeten dit jaar merkelijk meer 'in het zwart' werken, blijkt uit klachten van jongeren bij de vzw Jobwerking van het ACV.
Lees het artikel hier.

Santé: Obama doit envisager un compromis

L'opposition à son projet d'assurance-santé ne vient pas que des Républicains. Une partie des Démocrates redoute son coût fiscal et encourage des alternatives.
Lisez l'article complet ici.

Aparte kleedkamer voor moslima’s in Atheneum

Het Koninklijk Atheneum van Antwerpen bouwt een kleedkamer met spiegel voor moslimmeisjes. Zij kunnen daar dan hun hoofddoek afdoen als ze in de school komen of opzetten als ze weer naar huis vertrekken.
Lees het volledige artikel hier.

Franstaligen komen werken

De overheidsinspanningen beginnen te renderen: zeker 3.500 Walen en Brusselaars werden door de samenwerkende arbeidsbemiddelingsdiensten naar openstaande Vlaamse banen begeleid.
Lees het volledige artikel hier.

Le Japon n’est plus en récession

La reprise reste timide. Elle pourrait s'évanouir dès le 3e trimestre.
Lisez l'article ici.