Tuesday, January 5, 2010

De knelpunten van de Belgische economie

'Onweerlegbare feiten en cijfers zijn de beste manier om de structurele handicaps aan te tonen die de concurrentiekracht van de Belgische bedrijven en de sociaal-economische onderbouw van ons land aantasten.'
Lees het volledige artikel in DS hier.

Veertig procent meer asielaanvragen

In 2009 dienden 17.186 personen een asielaanvraag in. Het jaar ervoor waren dat er 12.252.
Lees het volledige artikel hier.

Staatsschuld bijna weer op 100 procent

Eind 2009 klokte de Belgische staatsschuld af op 97,9 procent van het bruto binnenlands product. Binnen hooguit een paar maanden is de schuld weer even hoog als de waarde van alle in ons land geproduceerde goederen en diensten gedurende één jaar.
Lees het volledige artikel in DS hier.

Belgen parkeren geld massaal op spaarboekje

De Belgen plaatsten in 2009 liefst 28 miljard euro extra op een spaarrekening bij een van de vier grootbanken, een stijging met 30 procent. Maar dat is lang niet allemaal vers geld. Voor velen is dit niet meer dan een tussenstop in afwachting van hogere rentevoeten of een terugkerend vertrouwen in de beurs.
Lees het volledige artikel in DS hier.

Les bas salaires profitent plus des mesures de soutien au pouvoir d'achat

Les bas salaires profitent le plus des mesures de soutien au pouvoir d'achat telles que les baisses d'impôts, selon le dernier livret statistiques de la Fédération des entreprises de Belgique (FEB).
Lisez l'article dans LLB ici.

Des millions rentrent au pays

Craignant l’intensification des échanges d’informations fiscales, les Belges rapatrient des sommes importantes. Mais ces capitaux ne sont pas nécessairement déclarés.
Lisez l'article dans LLB ici.

Le déficit public belge frôle les 20 milliards en 2009

La Belgique devrait afficher un déficit de 5,89% du PIB, soit pratiquement vingt milliards d'euros, sur l'exercice 2009, selon les données transmises par l'administration au gouvernement.Celui-ci étudie actuellement ces chiffres et devrait les officialiser d'ici la fin de la semaine.
Lisez l'article complet dans L'Echo ici.