Thursday, August 13, 2009

Germany and France Show Unexpected Growth

Read the complete article in the NYTimes here.

Pourquoi Obama doit faire des concessions sur l'assurance-santé

Obama est déterminé à être le président qui réussit à réformer un système de santé coûteux et inefficace. Mais les Républicains ont juré d'en faire le Waterloo du gouvernement. Des concessions importantes aux lobbies ont déjà été consenties.
Lisez l'article complet ici.

France: TVA à 5,5 % : cafés et restaurants ont baissé leurs prix de 1,2 % en juillet

Les prix à la consommation ont reculé de 0,4 % en juillet et de 0,7 % sur un an, indique l'indice publié hier par l'Insee. Après la baisse de TVA de 19,6 % à 5,5 % depuis le 1 er juillet, les prix dans les restaurants ont baissé de 1,3 % par rapport à juin, et de 0,7 % dans les cafés.
Lisez l'article complet ici.

Duitse economie groeit weer

De Duitse economie is in het tweede kwartaal voor het eerst sinds begin 2008 weer gegroeid. In vergelijking met het eerste kwartaal ging het bbp er met 0,3 procent op vooruit. Dat heeft het Duitse bureau voor de statistiek vanmorgen bekendgemaakt.
Tegelijk viel de krimp in het eerste kwartaal met -3,5 procent een stuk zwakker uit dan eerst berekend (-3,8 procent).

De groei was onder meer te danken aan een hoger privé-verbruik, hogere overheidsuitgaven en gestegen bouwinvesteringen. Daarmee kruipt de Duitse economie, de grootste van Europa, verrassend snel uit het dal. Veel economen hadden in het tweede kwartaal een verdere teruggang van het bbp verwacht.

Toch staat de Duitse economie er nog altijd nog slechter voor dan een jaar geleden. In vergelijking met vorig jaar daalde het bbp met liefst 7,1 procent.
De Standaard, 13/08/09.

Helft ambtenaren op Arbeid is ouder dan 50

De vergrijzing van het ambtenarenkorps heeft op de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (het ministerie van Arbeid) 'onrustwekkende' proporties aangenomen. Dat beweert topambtenaar Pierre-Paul Maeter.

In juni van dit jaar waren 623 van de 1.383 ambtenaren op Arbeid ouder dan 50 jaar. Goed voor een aandeel 50-plussers van 45 procent. Vandaag is 6 procent van de ambtenaren op Arbeid ouder dan 60 jaar, maar binnen nauwelijks vijf jaar zal dat opgelopen zijn tot 25 procent. Maeter noemt de vergrijzing van zijn diensten een 'kolossale uitdaging'. De instroom aan nieuw bloed is beperkt. Vorig jaar werden amper 47 nieuwe personeelsleden aangeworven.
De Standaard, 13/08/09